I 1981 bad jeg faster Anna om at skrive sin livshistorie til mig, og her kommer en ordret afskrivning.
Kilde: Poul Ebbekær, 18 April 2011.







Skjoldagervej d. 24.8.1981

Anna Adelheid Pedersen Ebbekær født d. 15.8.1898 paa "Skødebjerg Nygaard" i Vorbasse. Efter ca. 3 års forløb flyttede min mor og far til Sjælland nærmere betegnet "Ebbekærgaard" Herringløse. Her oplevede jeg en skøn barndom og ungdomstid. Da jeg var 18 aar, tiltrådte jeg min første plads udenfor hjemmet hos købmand P.C.Nielsen i Hedehusene - prægtige mennesker. Senere kom jeg hos skovrider Christensen "Slauggård" Vorbasse. Det var rigtig ude på den jydske hede midt i en stor granplantage. Men det var absolut ingen trist tilværelse. Vi var en flok unge og havde det fornøjeligt sammen. Jeg vil lige tilføje, at hr. og fru Christensen var mor og fars gode ungdomsvenner. På et senere tidspunkt var jeg kokkepige paa K.F.U.K. i Roskilde, som dengang havde et stort pensionat.
Dernæst tilbragte jeg 1 år hos min tante Elise og farbror Jens, som boede i Kolding. Min søster Mary var paa det tidspunkt ogsaa i Kolding, og jeg tror nok, vi begge to blev lidt forkælet. Vi havde ogsaa vores bedstemor og farbror Anders boende i Kolding. Senere kom jeg som assistent paa "kurskolen" paa Nørrebro i København. Det var skolepligtige børn, som havde været paa tuberkulosehospitalet og som fik en efterbehandling her. Under dette ophold blev min livsgerning planlagt. Overlæge Jørgensen fra amtssygehuset Nyelandsvej, som ugentligt tilsaa børnene, spurgte mig, om jeg ikke kunne tænke mig at blive sygeplejerske. Efter kort tids forløb kom jeg på amtssygehuset som elev, og efter uddannelsen var jeg en kort tid assistent paa med. afdl. Men saa fik jeg ansættelse som afdelingssygeplejerske paa difteriafdelingen. Det var en streng tid 1932-1939 med mange daarlige patienter og mange dødsfald. Der gik dengang en voldsom epidemi hen over landet, men efter nogle års forløb dalede patientantallet meget. Ofte havde vi operation (Croup) en form for difteritis i struben og luftrøret. Men hvilken glæde det var, naar kanylen kunne fjernes, og patienten kunne trække vejret paa en normal maade. Da det nye amtssygehus blev opført i Gentofte, flyttede Prof. Wulff med sit personale til Gentofte, og jeg fortsatte min gerning der som Afdlings sygeplejerske paa med. afdeling. 1 aar efter jeg var tiltraadt som elev, kom min søster Mary ogsaa til sygehuset og fik sin uddannelse. Mary blev antaget som sygeplejerske paa "Stenhus kostskole" og var saa uendelig glad for sin gerning blandt eleverne, og jeg tør nok sige meget afholdt. Men min kære søster døde kun 36 aar af meningitis.
Nu nyder jeg mit otium her paa Skjoldagervej i Gentofte sammen med slægt og venner og er endnu saa rask, saa jeg kan rejse til min familie for der at glædes sammen med dem. Hver dag er en gave. Nu er min livsaften paa hæld, og jeg beder Gud, naar timen kommer, at Gud vil føre mig gennem dødens skyggedal hjem til sin lyse himmelsal.

Faster Anna døde den 04. dec. 1983 og blev begravet på Hvedstrup Kirkegård. Ugift.

Poul Ebbekær, 18 April 2011